

Bangor Area Storm Water Group Meeting

April 6, 2017

Location: Bangor Wastewater Treatment Plant 9:00 am – 11:00 am

V= Potential Member Vote Needed to Conduct Business

AGENDA

7:30 am Optional Tour of the Bangor Wastewater Treatment Plant (make sure to wear outdoor walking shoes; meet at the front office of the WWTP)

9:00 am Welcome and Round-robin Introductions (5 min)

9:05 am Statewide Permit Planning (15 min)

- Discussion on DEP stakeholder meeting on March 23rd
- Preparation of BASWG comments for May 5th stakeholder meeting (MCM 1, 2, 6, Remand Rule and other administrative considerations) (V)
- 9:20 am DEP Updates and Insights (10 min)

Opportunity for DEP Staff to Share Information and Ideas

9:30 am Regional E&O Projects (60 min)

- Science Festival Report E&O Committee
- Focus Group Results –Pulse Marketing
- Stenciling Calendar and Prep Cara Belanger
- Stream Clean-up Coordination All MS4s/SEE
- Poster Contests Belle Ryder
- Social Media Campaign Updates Pulse Marketing
- Stormwater Video Game Outreach Outputs and Enhancements E&O Committee
- Potential Outlets for New Animated Video E&O Committee
- Maine Lakes Conservancy Sponsorship/Partnership Opportunity—John Rouleau
- Proposal Submitted to Maine Stormwater Conference (Belle Ryder/Brenda Zollitsch)

10:30 am Around the Room: (15 min)

MS4 Sharing Stormwater Management Activities, Tips and Ideas

• Presentation of contract proposal by Phil Ruck (SEE); group discussion and vote

10:45 am Organizational Business (15 min)

Bylaws Revision (V); Approval of Minutes (V) and Grants Updates (V)

11:00 am BASWG meeting adjourns

Executive Committee members should expect to stay for up to a half hour following meeting if needed to address budget/contract actions